таг / придобивки

Трчањето е едноставен и ефикасен тренинг, сè што ви треба е само добар пар патики. Се покажа дека трчањето може да го намали ризикот од болести на срцето и канцер, да ја држи тежината под контрола и да го регулира крвниот притисок.

Глутаминот е есенцијална аминокиселина што значи дека е застапена во нашето тело и таа може да се синтетизира без внес преку исхраната.

Осум чаши вода на ден не само што може да ве задржи подалеку од лекари и болници, туку може да направи и чуда за вашето тело. Светската здравствена организација објави резиме со придобивките кои доаѓаат од пиењето вода, но и листа на болести што водата може да ги спречи.

Луѓето кои се бават со индивидуални спортови на професионално или аматерско ниво, честопати знаат да изгубат желба или мотивација во моментите на бескрајно повторување на рутината, вежбата или километрите. Во целото море од спортска наука и нутриционизам, еден социолошки аспект на тренингот понекогаш може да ја направи клучната разлика.

Ако ги преиспитаме нашите дневни активности ќе дојдеме до застрашувачки заклучок: Сè што правиме во текот на денот е всушност седење - во автобус или автомобил, на работа, во ресторанот или дома додека ручаме или вечераме, додека ги читаме електронските вести на нашиот компјутер или гледаме телевизија...

И двете суперхрани покажуваат антиканцерогени карактеристики, а во комбинација се моќно антиоксидансно комбо кое ги решава слободните радикали во телото, тешките метали и другите наталожени токсини. Еве зошто овој пар да биде дел од вашето утринско смути...

Tribulus Terrestis e латински назив за билката која е адаптирана да живее во суви и топли климатски предели како јужна Европа, јужна Азија и Африка. Трибулусот е познат и по народните имиња (Бабин Заб и Ѓаволски Трн).

Знаци за недостаток на омега масни киселини се: брзо заморување, сува кожа, опаѓање на косата, слаба меморија, имунолошки нарушувања, слаба периферна циркулација, менување на расположението и депресија.

Лененото семе е далеку познато по неговите бројни лековити својства. Истото може да се употребува на различен начин и според тоа да придонесе за надминување на различни негативни здравствени импликации.

Ананасот е сочен, вкусен и здрав...

Пиењето чај е одраз на животниот стил кој открива желба за постојано истражување мириси и вкусови, во безброј варијанти.

FB Препораки