таг / превенција

Ако сте љубител на јадењето сирење тогаш со насмевка ќе ги поздравите најновите сознанија во врска со ефектите на сирењето врз нашето срце. Само бидете внимателни со препорачаната количина... 

Доколку сте почетници во трчањето, или пак сакате да почнете да трчате, овие совети можат да Ви помогнат за полесно да го поминете „пробниот" период, да знаете како да ја намалите болката во зглобовите и мускулите, и секако, како дополнително да се мотивирате.

Како родители се разбира никогаш не сте помислиле да му дадете на вешето дете да пие кафе, меѓутоа треба да знете дека голем дел од безалкохолните пијалоци содржат кофеин. Храната и пијалоците во кои има кофеин се насекаде околу нас и затоа треба конзумирањето да се сведе на минимум.

Кога температурите паѓаат луѓето честопати се жалат на проблеми со синусите, но она што можеби не го знаат е дека има природен метод како халотерапијата со која може да го превенирате нивното воспаление или пак да го смирите веќе постоечкото...

Во соодветниот период на мал милион настинки ви ги покажуваме можните патишта и начини на кои можете да настинете доколку трошите премногу време во теретаната или спортската сала.

Редовните вежбачи и консументи на било какви физички активности имаат шанси да го намалат ризикот за развој на канцерот на дебелото црево за 30-40% во однос на неактивните или помалку активните особи.

Сигурно знаете многу луѓе (вклучувајќи се и себеси) што се жалат на болки во зглобовите или мускулите, а ретко кој ги превзема основните превентивни мерки за да се заштити и да ги минимизира.

Студијата ја засилува хипотезата дека здравата исхрана има потенцијал не само во лечење од депресија, таа исто така може да доведе до нејзино спречување ", вели м-р Anu Ruusunen, која ги презентираше резултатите во нејзината докторска дисертација во областа на исхраната и епидемиологијата.

ВИТАСОЛ е првиот центар за здравје, виталност и убавина, кој во Македонија отпочна со примена на солената терапија како 100% природна ароматерапија за подигање на имунитетот и за превентивна заштита на организмот од чести вирусни инфекции, настинки и грипови.

FB Препораки