таг / превенција

Ако сте љубител на јадењето сирење тогаш со насмевка ќе ги поздравите најновите сознанија во врска со ефектите на сирењето врз нашето срце. Само бидете внимателни со препорачаната количина... 

Една жолта порција на ден за многукратен бенефит за вашето здравје. Еве како ќе профитирате од жолтиот спектар.

Дисторзиите на глуждот или скочниот зглоб се затворени повреди кои настануваат при прекумерно нефизиолошко движење како на пример спортска повреда, повреда при доскок и погрешно стапнување во празно.

Режимот на исхрана со органски и природни производи е најоптимален начин да се води здрав живот и да се превенираат болести кои се последица на современиот начин на живот.

Проширените вени создаваат главоболки на милиони луѓе во светот. Светската здравствена организација вели - секоја втора жена и секој трет маж го имаат ова заболување.

Со развојот на цивилизицијата сè поголем е бројот на деца со деформитети на стапалата. Некои од деформитетите се само естетски, некои функционални и анатомски, но може да предизвикаат цела низа проблеми.

Кинезио тејпинг е метода која е базирана на природно лекување на телото. Техниката се состои во апликација на специјално дизајниран Kinezio tape фластер на точно одреден дел на телото.

Дисторзија, шинување на скочен зглоб е една од најчестата мускуло-скелетна повреда и на неа отпаѓаат 20-30% од сите повреди предизвикани од физичка активност.

Колку иронично и да звучи насловот, во последно време се посилно се акцентира улогата на диеталните влакна во одржувањето на здрав дигестивен систем, контрола на апетитот и заштита од заболувања...

Човекот е единственото битие кое во еволутивниот развој се исправа на две нозе и единственото битие кое има проблем со проширени вени (кај четвороножните животни нема варикозни промени).

За да добиеме стручно мислење на темата рамни стапала или plani pedes, се обративме кај ортопедот Д-р Горан Видоевски за да ни ја разјасни оваа состојба што не е болест, но сепак бара соодветен третман и навики за правилен развој на стапалата. 

FB Препораки