таг / потење

Се надеваме дека не мислевте дека не се потите додека пливате?!

Иако потребата да се остане доволно хидриран особено во жешките периоди и при повисока физичка активност е исклучително важна, што ако успеете да претерате со внесување на најважната течност за нашиот организам? Последиците искрено може да бидат сериозни па затоа информирајте се добро пред да залеете беспотребно. 

Една од најстарите лековити билки е во целосна употреба до ден денес...

Доколку сте од оние луѓе што решително се ангажираат да направат добро тело или да останат во топ форма, зачленувајќи се во фитнес клубови, трчајќи по улиците или практикувајќи јога, тогаш треба да знаете дека физичката активност освен што е предност за вас персонално, може да биде предност и за вашиот љубовен живот.

Потењето е нормален физиолошки процес со кои се регулираат телесната температура и процесите на елиминација на крајните продукти на метаболизмот. Често пати критикувана „непријатност“ поради своите мирисни и визуелни карактеристики кои лесно ќе се заборават доколку ги земеме во предвид придобивките од овој процес.

Најлесен начин за надокнадување на изгубените минерали и течности се изотоничните раствори...

Со фокус на задникот, бедрата и нозете. Но ќе ви треба нешто опрема како јаже, тегови, топка, степер, ластик...

Есенцијален и важен, цинкот како и повеќето олигоелементи е од витално значење за здравјето и правилното функционирање на човекот. За оние кој редовно тренираат и се физички активни, а особено кај професионалните спортисти присутностa на цинкот во нивната исхрана е клучна. 

FB Препораки