таг / помалку отпад

Во Македонија имаме големи проблеми со сиромаштија, а во исто време создаваме големи количини на отпад кој немаме поим како да го решиме. Како дел од овој проблем е и најголемата иронија, фрламе храна која може да се донира на луѓето кои имаат секојдневна мака да си обезбедат храна. 

За да се вклучиш се што треба е да се појавиш! 1ви Октомври, Сабота. 150 локации низ 50 општини во Македонија. Пронајди ја најблиската локација и оди на чистење, не му ја мисли многу, ѓубрето нека му ја мисли.

Опкружени сме со производи кои се лошо дизајнирани, лесно се кршат, и имаат краток век на траење. Приморани сме повторно да купуваме нови производи само поради неможноста за поправка на скршените... Е сега, ајде да го хакираме сето тоа.

FB Препораки