таг / победник

Пред два дена во Брест, Франција после изминати околу 4000 километри како дел од ултра-трка во велосипедизам која минуваше низ цела Европа, прва на целта пристигна Фиона Колбингер, млада девојка до Дрезден на која ова и беше прва ваква трка. 

Младоста и успехот на тринаесетгодишниот триатлонец Давид Мијалов се за почит, особено неговата упорност и вложување во целиот тренажен процес. Затоа решивме да направиме интервју со него, за да доловиме одблиску како е да си млад триатлонец.

Традиционалниот маратон "Еверест", кој воедно важи и за најтешката стаза во светот, го доби својот нов победник и тоа 44 годишната бремена жена.

FB Препораки