таг / планинрење

Според изјавата на планинарски клуб „Предејане” од соседна Србија, вчера на 14.02.2016 година на планинарската акција за искачување на врвот Плат на Шар Планина, дел од 17-члената група била повлечена од лавина. Засреќа, таа не била со големи размери, а брзото дејствување на останатите учесници превенирало сериозни последици врз затрупаните.

FB Препораки