таг / пиво

Секако дека е измислена од Американците, прво е милја, а после е мешање на спорт и алкохол, но сепак, мора да признаете дека е интересно да се види како две тотално спротивни активности може да се зауздаат (не секогаш) до постигнување на врвни резултати. 

Во Мегамед имавме можност да ги пробаме крекерите на Тина, снаа на Наде, а заклучокот беше дека овој вкус вреди да се сподели. Лесен рецепт за интегрални крекери кои се одличен додаток за чаша пиво... 

Ако досега сте немале поим дека ирскиот пивски деликатес во неговата содржина има остатоци од некој дел од риба (кој се користи во процесите на филтрирање на пивото) тогаш може и да сте прекршиле вегетаријанство. Ама еве ги, Ирците се стремат да го прават веганско од другата година. 

Прашајте било која велосипедски заразена дружина дали има нешто подобро од пиво после возење тура и ќе видите што ќе биде одговорот во 102 посто од случаевите. Е, уште да извежбате вака да отварате тоа флашичината, мераци.

Одбојкарскиот клуб ЦСКА Софија со цел да најде начин како да си овозможи подобар финансиски прилив за наредните сезони не се потпре на варијантата да преговара со спонзори или да чека зголемување на продажбата на билети, нивната идеја отиде во сосема друг правец-Издигање на сопствен бренд бира (пиво). 

Во вистински баварски дух, новите адидаски се направени од матерјал отпорен на повраќаници и пиво. Пооригинално, здравје. 

Јогата е медитативно-физичка дисциплина со безброј следбеници низ целиот свет. Влијанијата на времето заедно со моменталното опкружување во одреден дел од светот направиле да се појават многу различни варијанти на истата. Па така во целото јоги-семејство на видови и подвидови, се појавува и една модерна Јога интерпретација наречена Пиво-Јога...

Ако дилемата „пиво или шејк” после петочната сесија ви прави проблем...

Еве еден начин како може да го доживеете искачувањето на некој планински врв од гурмански агол. Ренде има, кригла има... Стогово планина, врв Бик Дорук 2286 м.н.в.

Едногласно сме „за” по некоја чаша пиво како пилајок за рехидрирање и освежување на истоштениот спортски организмот, а моментално можеби и ја најдовме најдобрата опција за дното на еден пивски штуц. 

FB Препораки