таг / пат околу светот

Патувавме околу светот за 1475 дена, возејќи низ 168000 километри во 66 држави. Уникатно искуство кое се обидовме да го ставиме во 3 минути. Се надеваме дека ќе уживате во него...

Конечно и по долгогодишна работа на нашиот нов проект пристигна моментот за да продолжиме повторно. Чудно е, но да се вратиме на пат се чувствуваме како да се враќаме дома.

Фамилиите во државите низ планетава имаат доста различни традиции, верувања и минато. Но едно е секаде исто, без разлика каде се наоѓаат во светот, сите тие треба да се хранат. Питер Мензел и Фаит Д`Алусио решиле да го заобиколат светот, истражувајќи како се разликуваат навиките за јадење од држава во држава, Проект кој резултирал со книга наречена Hungry Planet: What the World Eats, исполнета со еден куп слики од различни фамилии со своето неделно мени.

По неколку години пат низ различни земји, правејќи го тоа на различен начин, решивме дека е време да направиме едно малку поинтересно патување.

Нашата мото авантура низ светот во три-минутна видео компилација за ретроспекција и уживање...

Го палиш моторот Jамаха Tенере XT660Z ја седнуваш твојата сакана да ти прави друштво и тргнуваш на пат околу светот, звучи едноставно, романтично, "must have" искуство, но што се крие зад сето тоа ќе ни доловат Ману и Ивана за кои ова патување е повеќе од животен предизвик.

Си се родил на брод, на 13 имаш неверојатна желба да ја направиш првата соло навигација околу целава планета, тато те поддржува, судот не успева да ве спречи тебе и тато, доаѓа една тетка со камера, и ти ја дава камерата да снимаш и тргаш на крстарење.

FB Препораки