таг / партнер

Луѓето кои се бават со индивидуални спортови на професионално или аматерско ниво, честопати знаат да изгубат желба или мотивација во моментите на бескрајно повторување на рутината, вежбата или километрите. Во целото море од спортска наука и нутриционизам, еден социолошки аспект на тренингот понекогаш може да ја направи клучната разлика.

Ниските температури нè влечат поблизу до грејните тела, а подалеку од патеките за трчање и она спонтаното облекување на патики и еден час луфтирање станува сè потешко и потешко. Како да се мотивирате кога зимата ве демотивира?

Да се натераме сами да излеземе од зоната на конфортното не е баш така лесно. Прогресот секогаш е врзан со сопствената мотивација да се преминуваат препреки, да се совладуваат границите на сопствените можности и да се развиваме во подобри личности. 

Ако ве мачат стресови, стравови и животни проблеми (а кого не го мачат?!) има еден многу едноставен и природен лек што треба секојдневно да се конзумира за да си осигурате долговечен и среќен живот.... Секс. 

FB Препораки