таг / паркур

Паркурот не е само модерна вештина или спорт, туку си влече корени од поодамна... Но за жал само мал дел е документиран и изгледа феноменално. Скокови и пентарења наоколу ни претставуваат Бел и Фукан уште во далечните 1930-ти години. 

Рубен Ролдан од Шпанија има 12 години и претставува голема инспирација за сите, бидејќи и покрај својот инвалидитет тоа тренира напорно и покажува висока спремност во паркур. Респект!

Општо, што е, а што не е? Кој може да тренира? Дел од филозофијата на паркурот итн.

Велес во подруго светло, микс на повеќе екстремни спортови и трака од велешката група.

Кој ќе каже поинаку, тоа е негово лично мислење!

Видео од при крајот на летната сезона од тимот STG - Street Tracer Group од Велес.

FB Препораки