таг / органско

Исхраната е од суштинско значење за раст и развој, здравје и благосостојба. Јадењето здрава исхрана придонесува за спречување идни болести и подобрување на квалитетот и должината на животот. Експертите на Polleo Sport препорачуваат неколку важни суплементи во исхраната.

Фитинската киселина не дозволува да се апсорбираат најважните минерали, иако се присутни во дигестивниот систем. Непотребно ги внесуваме минералите, бидејќи тие не можат да се разложат во крвта. Во процесот на  природната ферментација фитинската киселина се уништува. Зрнестиот леб кој е направен со природно кисело тесто има поголема хранлива вредност.

Одличен микс од вкусови и ароми во една чинија...

Ако сте наишле на некои од оние сензационални муабети и статии наменети за ширење паника или пак ако веќе сте ги прифатиле како точни и ги проверувате пакувањата на сета козметика што ја користите, сопрете за момент и просветлете се.

За да една овошка или зеленчук биде таква каква што е на рафтот во маркетот, свежа и неоштетена, понекогаш е поплавена од пестициди, "заштитни супстанци" од паразитите за нејзе, но штетни за нас и нашето здравје. Како да ги избегнете?

Вкусен џем кој не дочека да биде намачкан на леб...

Сте се запрашале ли што е вистински органска храна и дали вреди да се плаќа 10 пати повеќе од обичната храна? Дознајте што навистина стои зад органската храна и што вистински значи терминот "органски".

Отсега може да си имате мала лабораторија со 3 инчно џекче и да детектирате секаква измама со етикетата „100% органско“.

Како редовни консументи на овошје и зеленчук многупати сме се запрашале зашто па дури и во големите вериги на маркети, а да не зборуваме за пазарчињата нема основни информации за потеклото, начинот на одгледување и квалитетот на овие прехранбени производи.

FB Препораки