таг / органска храна

Бидјеќи во Македонија имаме проблем со руралното заживување и одржлив развој во целата држава, добро е да ги прегледаме лекциите со кои низ Европскиот континент се справуваат токму таквите проблеми...

Лененото семе е далеку познато по неговите бројни лековити својства. Истото може да се употребува на различен начин и според тоа да придонесе за надминување на различни негативни здравствени импликации.

Разни вируси и бактерии нè демнат во зимскиот период предизвикувајќи болести од кои телото секојдневно се брани. Наша задача е да делуваме превентивно, а при првите симптоми на настинка да ги испробаме лековите од природата што можат да бидат ефективни и без несакани ефекти. 

Покрај продавницата во Тафталиџе (спроти Педагошка), од сега секој четврток петок и сабота задругата Наша Добра Земја ги прави достапни своите органски производи на пазарчето во Буњаковец.

Брз, здрав, органски, хранлив, а пред сè превкусен чоколаден десерт. Лесно се подготвува, а придобивките за вас и оние околу вас се многубројни. Наместо да посегнете по готови пудинзи или чоколади, задоволете ја вашата потреба со десерт за душа што ќе ви донесе здравје.

Зелено комбе што растура низ Калифорнија кога се работи за промовирање и служење органска храна и екологични практики во бизнис работењето.

Денес, сабота 09.04.2016 година, ние го славиме нашиот 5 ти роденден. По тој повод голем дел од производите се со намалена цена, ве очекуваме заедно да го прославиме нашиот органски јубилеј.

Државата е Данска и едноставно зачудува во своите напредни потфати за поквалитетен живот. Позната е по точаците, по ветерниците а сега и по огранската храна. Сепак како и се во животот, се е до квалитетната стратегија која го прави патот чист до посакуваната цел. 

Постои една држава некаде високо на Хималаите, каде развојот не се мери според БДП-то на државата туку според среќата на луѓето. Испаѓа дека таа држава е и најеколошката држава во светот.

Добрата исхрана е важен дел од вашиот начин на живот. Во комбинација со физичка активност вашата исхрана може да ви помогне секогаш да се чувствувате здраво, полни со енергија.

Град Скопје со големо задоволство го најавува Фестивалот на Органска Храна, кој годинава по четврти пат ќе се одржи на 31-ви Мај во Скопје, во Хипериум Бизнис Центарот (МИДА Моторс). Програмата ќе стартува од 10.00 часот и ќе трае се до 16.00 часот.

FB Препораки