таг / око

Класично јајце на око, но во една вкусна рамка...

Вкусен ручек со малку калории...

Египќаните уште пред многу години знаеле дека ако редовно си јадеш џигерче нема да си имаш проблеми со видот. Не знаеме дали во тоа време во Египет имало специјализирани офталмолози, ама нутриционистите им биле во тек со настаните. Еве зошто витаминот А е потребен за можеби најважното чуло во нашиот организам.

Добро познатата „Прво се храни окото а после устата“ не е за џабе кажана. Кој пробал знае, кој не пробал нека скрати малку од шопската и нека стави краставица на око. Ќе се прероди!

FB Препораки