таг / одржлив развој

Една од државите со кои полесно можеме да се поистоветиме но во исто време и да се огледаме колку погрешно како држава сме се развивале во изминатите 25 години. Словенија стана пример за целиот свет како да се работи правилно и успешно кон одржлив развој.

Постои една држава некаде високо на Хималаите, каде развојот не се мери според БДП-то на државата туку според среќата на луѓето. Испаѓа дека таа држава е и најеколошката држава во светот.

FB Препораки