таг / Образование

Совршената формула до која дошле многу истражувачи на ова поле вклучува: Игра, Одмор и Квалитетно време со семејството...

Марко Секуловски е воспитаник на Факултетот за Физичка култура во Скопје, тренер по карате и бивши репрезентативец во кати. Марко веќе година дена работи во Пекингшката интернационална билингвална академија како професор по физичко воспитување со голем елан и енергија. Тоа е доволна искра за да му направиме интервју и за миг да се префрлиме во Кина.

Значењето на "креативност" честопати го поврзуваме со уметност. Но тој има многу поширока палета на значења. Дивергентното размислување (размислување во повеќе насоки) е всушност креативно размислување. Тоа е клучот за решавање "проблеми" и e р'бетот на креативноста.

Шампионите во белиот спорт не се раѓаат по случајност туку минуваат низ долги години на калење и трансформација, а каде подобро ако не во средно школо кое е специјализирано за растење на млади зимски олимписки атлети?

FB Препораки