таг / њујорк маратон

Преку отворен разговор со Ана Чижбаноска дознавме нешто повеќе за нејзината желба и љубов кон трчањето, посветеноста и упорноста за да се најде на тлото на Њујорк и да го разгледа секое негово маало како особено привилегиран турист. И уште се потврдува дека кога нешто доволно силно се посакува, но и се работи на тоа поле, среќниот крај да се трча на најмасовниот маратон во светот е неизбежен.

Постојат денови, како пример недела, 3ти ноември 2013, кога на репертоарот на град како Њујорк на истиот тој 3ти ноември се закажани две работи, Маратонот и ЈуТјуб музичките награди. И што ќе одбереш ако имаш влезници и за двете?

Рајан очигледно не е Кениец, ама е Американецот со најбрзо маратонско време, а за вас пред утрешниот Скопски Маратон го имаме прашањето од насловот, дали можете да го издржите просечното темпо на неговото најбрзо време?

За почеток на статијава, а и за добар крај на воведов, ќе научиме дека: „Eдинствените граници во нашиот живот се само оние кои ние ги прифаќаме“.

И ДОДЕКА СРЕЌНИ И РАДОСНИ ШТО ЕДЕН ОД НАЈМАСОВНИТЕ МАРАТОНИ ЌЕ СЕ ОДРЖИ И ПОКРАЈ СЕНДИ, REFRESH-ОТ НИ ЈА ЗАМАТИ СТАТИЈАТА ПА СЕГА СО CAPS LOCK ПИШУВАМЕ ДЕКА СЕПАК СЕНДИ Е ПОБЕДНИКОТ НА ОВОГОДИШНИОТ ЊУЈОРКШКИ МАРАТОН!

FB Препораки