таг / несоница

Го затворив ли прозорот? Зошто шефот ме отпоздрави со необичен тон? Дали Џон Сноу е мртов? Што да подготвам утре за ручек? Ако мака мачите навечер за да го стишите умот од прашања или стигнувате до некоја многуцифрена бројка на овци, ова се три природни начини за да заспиете полесно и послатко...

Вашето тело и ум го препознаваат „слаткиот“ умор од редовната вежба и релаксирано и самостојно се ставаат во пријатна ноќна хибернација. Сте размислиле ли за вежбањето како лек за несоница?!

Силно ве охрабруваме викендите максимално да ги користите за да излезете од домовите, да отидете на планина, на скијање, да се прошетате во природа, едноставно кажано да се одморите активно. Меѓутоа ненаспаноста со која се соочува голем дел од младата активна и амбициозна популација може да остави трајни последици по здравјето. Според најновите истражувања, сонот сепак може да се надокнади...

FB Препораки