таг / неделно мени

Фамилиите во државите низ планетава имаат доста различни традиции, верувања и минато. Но едно е секаде исто, без разлика каде се наоѓаат во светот, сите тие треба да се хранат. Питер Мензел и Фаит Д`Алусио решиле да го заобиколат светот, истражувајќи како се разликуваат навиките за јадење од држава во држава, Проект кој резултирал со книга наречена Hungry Planet: What the World Eats, исполнета со еден куп слики од различни фамилии со своето неделно мени.

FB Препораки