таг / натриум

Дали некогаш сте застанале на вага и сте биле во неверување од бројките кои ви ги покажува? Како е можно да сте поправени ако внимавате на исхраната и активно спортувате? Дали навистина и водата ви се "фаќа" или проблемот е во нешто друго?

Иако секогаш се сложуваме дека свежо си е свежо, сепак и конзервираната риба може да има свои предности. Прочитајте кои се главните разлики меѓу двете...

Најнови препораки од СЗО... Ако внимавате на солта, внимавајте и на шумливите таблети.

Кога седнувате на ручек и се фаќате за соларчето пред воопшто да го вкусите јадењето си „насолувате“ многу повеќе од само вкусова дразба.

Потењето е нормален физиолошки процес со кои се регулираат телесната температура и процесите на елиминација на крајните продукти на метаболизмот. Често пати критикувана „непријатност“ поради своите мирисни и визуелни карактеристики кои лесно ќе се заборават доколку ги земеме во предвид придобивките од овој процес.

Препораките „пијте колку што сте жедни“ стануваат сè погласни...

Зголемена потреба или намален внес? Без разлика кој механизам на недостаток на минерали се случува, истиот може да се одрази преку низа непријатни симптоми... Ова се петте најважни минерали за кои треба да ги внесувате во доволни количини.

Да го фрлиме воведот едноставно. Ако Америка јаде многу сол, тогаш Мексико јаде дупло од тоа. За да не паѓа толкав товар на здравството, односно, индиректно на државата, Мексико очајнички се обидува да го искорени пирејот, тргајќи го од ресторанските маси.

FB Препораки