таг / мускули

Понекогаш мала промена може да ја направи клучната разлика. Ајде да видиме како т.н. „Дијамант склек” ќе ве направи подобра атлета.

Иако безбројните нови формули, напитоци и гелови се веќе добро воспоставени опции за исхрана и хидрирање во светот на спортот и рекреацијата, сепак, скромната банана со нејзините состојки, кога во прашање е јагленохидратниот внес при поголеми напори како и анти-воспалителните ефекти при опоравокот е се уште високо на врвот. 

Колку често во вашите тренинзи за сила имате вежби за грбните мускули? Дали вообичаените згибови ви се претешки или пак ви стануваат рутина која се помалку ви носи резултат? Промената која ви е потребна секако постои и се нарекува Австралиски згиб (Australian pull up). 

За да нема повеќе забуни во однос на „кога гел”, а кога „крем”... 

Добрите бактерии имаат многу полезности за организмот, почнувајќи од подобрување на имуниот систем, па се до потпомагање на работата дигестивниот тракт. Сепак нивната употреба во спортската нутриција има уште еден многу важен аспект...

Едноставни вежби со кои дозирано се стимулира изградбата на мускулна сила кај децата на училишна возраст.

Погледнете зошто ви е неопходна специјалната маст за благотворна масажа на колената...

Веруваме дека сите што некогаш се бавеле активно со некој спорт, се нашле во ситуација да си го постават ова прашање. Потерата по фамозните "плочки" на стомакот честопати може да биде психолошко оптеретување посебно за оние кои очекуваат брзи резултати. Ајде да видиме дали вежбањето стомак треба да биде секојдневно и дали единствено квантитетот сосебе носи успех?

"Keep moving" e слоганот зад швајцарскиот бр. 1 бренд на гелови Perskindol наменети за локална терапија на болни места во мускулно- коскениот систем.

Чекор по чекор, како протеинот од чинијата се претвора во протеин од вашите мускули поттикнат од неколку редовни бенч серии.

Овој текст е изработен со цел да се разбијат голем број на митови околу развитокот на мускулите кои владеат кај популацијата која активно се занимава со спорт без оглед на нивото на физичка подготвеност.

FB Препораки