таг / момата

Прилеп и неговата околина отсекогаш пленеле со бескрајните камени форми и облици на распосланите гранитни „полиња”. Некаде скриена во пазувите на Селечка планина постои една карпа која во нејзиниот профил личи на убава девојка. Селаните ја крстиле Момата, а ние оваа година ќе ја имаме честа да се опулиме со неа.

На 21.02.2015 група наши членови направи пробно трчање по Селечка Планина – делот на патеката на која се предвидува да се одржи трката Momata Rock Trail на 14 јуни оваа година.

FB Препораки