таг / млеко

Ако се инспириравте од приказната на ултра мајката Софи Пауер, која го истрча УТМБ доејќи го малиот Кормак минатиот септември, спремете се за уште една супер мајка...

Вкусен млечен пијалок, кој може да биде одлична припрема за сладок сон или солиден антиинфламаторен пијалок за спортисти.

Задолжителен дел од вашето зимско мени...

За разладување и за доза нутрициенси.

Убава чорба за убав ден...

Лесна и вкусна...

За сите што постат, а им фали млеко, за сите интолерантни на лактоза и секако за сите вегани, ова се неколку замени на млекото од животинско потекло, а пропратно со многу здравствени придобивки за вас...

За волја на вистината, ако си се натокмил да јадеш убаво стокмена шеќерна калорија прашањево нема многу-многу да ти прави разлика, ама еве, разлика си има. 

Стариот добар компир, во една поинаква презентација...

Менталната слика од јогурт и млеко што се јавува кога ќе се спомне калциумот, може да се надополни и од неколку зелени намирници кои дефинитивно заслужуваат признание за содржината на овој макроминерал.

Полесно амин!

FB Препораки