таг / млечни производи

Зимата носи радост поради зимските одмори, но исто така носи и ниски температури, ги зголемува шансите за разболување и депресивните фази!

Ако сте љубител на јадењето сирење тогаш со насмевка ќе ги поздравите најновите сознанија во врска со ефектите на сирењето врз нашето срце. Само бидете внимателни со препорачаната количина... 

Сосема ви е јасно дека некои прехрамбени продукти доведуваат до несакано дуење, но истиот ефект може да се случи и од некои комбинации кои изгледаат доста наивно...

Многу тешко па дури и неверојатно ќе биде да се промени терминот „бурек со сирење“ кој е длабоко врежан во нашите социјални и изгладнети пори иако сите добро знаеме дека сиот наш македонски бурек е всушност со урда. Не берете гајле, нашите пекари се грижат за нас, урдата е поздрава од сирењето!

За сите што постат, а им фали млеко, за сите интолерантни на лактоза и секако за сите вегани, ова се неколку замени на млекото од животинско потекло, а пропратно со многу здравствени придобивки за вас...

Резултатите од 18 годишната студија водена на повеќе од 6000 испитаници покажа дека редовното консумирање на високо протеинска диета од анимално потекло (тука не спаѓа само месото!) го носи истиот ризик за канцер како и кутија цигари на ден. Што значи „високо протеинска" диета и дали можеби „пушите" кутија цигари и покрај тоа што не пушите следи подолу.

FB Препораки