таг / мислење

На темава имаме пишувано повеќепати и мастите дефинитивно ги сметаме за цело здрав избор во исхрана на човекот, но ни се допадна и ова тема од Марк Химан, директорот на центарот за Функционална Медицина околу размислувањата за што точно тој смета за здрава исхрана и зошто јадењето масти, реално не те прави масен.

Чичко Снегулка е постаро скромно човече од швајцарските Алпи што цел живот го има поминато во природа и на скии. Во фантастичен молњевит разговор од неколку минути тој ќе ви го раскаже неговиот факинг однос према неговиот факинг јак живот. 

Жозе „д уан енд оунли“ Мурињо си направи есап за сè што му пречи или тоа што никако не му влегува во глава поврзано со денешните фудбалски генерации. Тој, во интервјуто за списанието "Esquire" изјави неколку интересни ставови.

Прикаската оди вака: На еден од нашите скорешни постови (македонската страна на лебот) имаше подолг коментар од еден наш читател со име Кирил Лазаров (не, не е ракометарот, друг е). Одлучивме да го споделиме!

Се ќе отиде по јабана вложувајќи многу време, труд и пари за да постигнеме душевен и телесен баланс доколку НЕ МИСЛИМЕ ДЕКА ТРЕБА ДА МИСЛИМЕ. Веќе ни е непознато дека некои видови на храна може да го подобрат нашето здравје, но дали сте помислиле дека постои храна која го подобрува начинот на вашето размислување?

FB Препораки