таг / масни киселини

Иако секогаш се сложуваме дека свежо си е свежо, сепак и конзервираната риба може да има свои предности. Прочитајте кои се главните разлики меѓу двете...

Во текот на изминатите неколку години, голем број на студии покажале дека рибиното масло (што е богато со омега- 3 масни киселини) може да го намали ризикот од срцеви заболувања, да го намали високиот крвен притисок, а исто така да ублажи и некои симптоми на депресијата.

Она што е здраво за срцето, не секогаш значи дека е здраво за другите органи, произлегува од последната студија која вели дека омега 3 масните киселини го подигаат ризикот од рак на простата.

Ако се уште не сте тркнале да се обезбедите со тегличка кокосово масло, еве ви неколку причини денес да го направите тоа.

Насекаде се пишува за значењето и придобивките на нашето тело од екстремно важните омега-3 масни киселини. Ќе сме биле попаметни, поздрави, немало да се разболуваме итн. итн. но никој не споменува дека тоа ќе биде така само ако има правилна рамнотежа помеѓу овие и оние со суфикс 6 масни киселини.

FB Препораки