таг / масажа

Почетник сте или можеби веќе подолг временски период професионално се занимавате со спортска активност? Без разлика на која група припаѓате, важно е да знаете што треба да преземете за да го намалите ризикот од повреди. Повредите се појава што им се случува и на најискусните и не само што можат да ве спречат да ги постигнете посакуваните резултати, туку и да предизвикаат болка што трае подолг временски период.

Специјална маст за масажа со интензивно дејство при спазми и напнатост во мускулите.

За разлика од летото, кога стапалата се изложени на погледи и обрнуваме особено внимание на нивната нега, најчесто во текот на зимата ги подзаборавиме и ја занемаруваме негата и грижата за нив. Но, стапалата бараат нега во текот на целата година, особено кај луѓето кои се физички активни, односно се занимаваат со спорт.

Релаксирачката масажа е ефикасен метод за елиминацијата на непријатните мускулни болки после тренинг, натпревар или рекреација.

Без разлика дали зборуваме за качување до врвот на Водно или околината на Берово, предизвик како Кораб или Солунска глава, или пак уживање во недопрената природа на мијачкиот крај, планинарењето е одличен начин да го поминеме денот во природа, да се дружиме со драги луѓе и да спортуваме.

Најновите истражувања велат ДА, масажа после многу напорна и исцрпна тренинг сесија го забрзува процесот на опоравување на мускулите и може да ве „врати“ на нога многу побргу. 

Тоа се луѓето кои доаѓаат први во салата, и си заминуваат последни. Низ нивните раце минуваат сите, и понекогаш тие се главните кога треба да се состави екипата. Од нивната стручност и способност зависи дали тренерот ќе може да смета на сите, како и дали оние што се жалат на повреда можат брзо да се вратат во процесот на тренирање.

Три чекори до подобар мускулен опоравок после вашите омилени спортски активности...

Трчај и биди во форма! Трчај и не се откажувај! Трчај и сакај се повеќе!

Без разлика дали сакате да се одржувате во форма, да се грижите за здравјето или за животната средина, да бидете економични, или пак едноставно уживате во него, дефинитивно возењето велосипед е една од најдобрите работи што било кога ќе ги направите!

Експертите проценуваат дека повеќе од 90% од болестите се поврзани со стресот, а масажата уште од античко време е позната како мошне ефикасно оружје против него.

FB Препораки