таг / марш

Овој викенд на 11 мај ќе се одржи 30-от традиционален планинарски марш во чест на првиот Македонец кој се искачи на највисокиот врв на светот - Димитар Илиевски Мурато. 

Од 22 до 26 февруари се оддржа овогодинешниот планинарски марш во чест на загинатиот македонски претседател Борис Трајковски каде повеќе планинари пешачеа 202 километри за 5 дена од Струмица до Скопје (Бутел) 

На 8 јуни 2013 година, по петти пат се оддржа розовата револуција организирана од страна на невладината организација Борка за поддршка на борбата против рак на дојка.

FB Препораки