таг / луто

Вкусно, интензивно мезе што отвора апетит...

Ако сте го пробале македонското васаби или чили сендвичот,  ова е итен инфографик за вас!

Чатнито треба да биде толку луто да не можете да го јадете, а доволно слатко да не можете да му одолеете.

Можеби многу од „манијаците“ по лута храна не се ни свесни што нуди нивното помалку или повеќе болно задоволство на јадење различни видови изгор пиперчиња, и најверојатно тие ги јадат само поради тоа што им го зголемува апетитот. Дополнително, тие се исклучително здрави, а еве неколку причини да Ве предомислиме и да Ве натераме барем некогаш малку да се излутите.

За сите љубители на луто ова е одлично пикантно макалце кое лесно може да заврши на лепче, во сендвич или во кутивче за на планина...

Пиперките се ин, лутите задолжителни! 

FB Препораки