таг / ликопен

Понекогаш малку од она што ќе го додадете или одземете од оброкот може да направи голема разлика...

Летото може да делува како најдобрата сезона за вашата кожа, но под бронзената површина често се крие затишје пред бура за вашите клетки.

Дали „помалку значи повеќе” кога станува збор за тоа колку долго го преработувате зеленчукот?! Или можеби ич не ни треба?

Изгледа како единствениот проблем кај кајсијата да е краткиот период на берба. Ако не сакате да бидете од оние чие што лето изминало без оклугливе задоволства, навалете на берење, јадење, пазарување тие имаат многу да понудат.

Од целиот спектар на овошното и зеленчуковото виножито, на пазарче во лето доминира црвеното. Повелете чифт причини да јадете повеќе црвено.

Можеби малку подзастанавте кај насловот, но тој е сосема точен и додека голем дел од нас доматот го сметаат за зеленчук, ботанички тој спаѓа во групата на овошја, а ние ќе го сместиме во групата на „чудесни“овошја поради неговите нутриционистички вредности.

Лекција вредна за читање, ако планирате да имате или веќе водите здрав живот.

Научете ја мајсторијата на дигитално (лат. digitus /ˈdi.ɡi.tʊs/ - прст ) бирање лубеница и посетете го маалскиот чичко со камиончето бостан.

Иако можеби чудно, но науката вели дека во одреден степен сончањето може да биде безбедно во зависност од исхраната.

Детални содржински анализи немаме намера да правиме, ама постои една ставка која дефинитивно го прави кечапот и сите тие доматни, преработени пире производи поздрави од самиот претходник на истите. Навалете на кечапите од подрумските рафтови.

FB Препораки