таг / лековито

Секој може да засади алое вера во домашни услови. Потребна ви е само саксија и малку земја. Лековитите својства на алое вера се познати уште од почетокот на цивилизацијата и ова растение се користи за нега на кожата, но и за третирање констипација.

Салепот се приготвува од коренот на ОРХИДЕИТЕ (ORCHIS) познати по прекрасните цветови во различни бои.  Постојат 24 семејства и околу 90 класи на орхидеи но само од некои се произведува салеп,  како orchis maskula I orchis militaris.

FB Препораки