таг / кромид

Витаминот К е веројатно најмалку познат витамин, но има важна улога во здравјето на луѓето.

Црвена пиперка во пополнето издание...

Ова е нешто што задолжително треба да го направите!

И покрај тоа што живеам во земјата (Кина) на „супер храна", во која може да се вбројат различни корења, треви, „чудни" овошки и се разбира храната без која не се може, печурките, како составен дел од мојата исхрана се неколку состојки за чии бенефити често знаеме да заборавиме...

Го начекавме и го пазаривме, најголемиот кромид што сме го виделе досега. И ќе ни беше криво ако завршеше во секојдневна обична салата. Затоа го одбравме овој прекрасен рецепт за печен кромид за да поуживаме во презентација и во вкус...

Интензивен, ароматичен и пикантен сос, кој одлично се вклопува како мезе со сирење или сувомеснато...

Спремно калорично макалце кое топло ви го препорачуваме како дел од вашето планинарско мени...

Класично јајце на око, но во една вкусна рамка...

Вкусни и конзервирани, одличен додаток кој може да го имате на полица секое време...

Пикантно ароматична салата на неколку катови...

Загарнатирано употребата на оваа паштета нема да ја оставите само за мачкање леб, туку ќе ви биде додаток за сите оброци во денот сè додека не ја потрошите, а после се знае, нова тура...

FB Препораки