таг / креативност

Децата кои се успешни на училиште, генерално имаат родители кои ја разбираат важноста на поддршката и кои имаат позитивен пристап кон учењето и домашната задача и истиот пристап му го пренесуваат и на детето.

 

Најраните искуства на децата значајно ја оформуваат сликата за себе. Споделувањето, создавањето пријателства, обрнувајќи внимание, изразувајќи чувства и успешно справување со предизвиците, се вредни вештини кои ја формираат основата за доживотно учење и развој. Семето на овие вештини - наречено "социјален и емоционален развој" - се создаваат преку најраните детски искуства.

Да ги научиме децата да создаваат и да ја ценат визуелната естетика може да има огромно влијание и важност во развојот на идните генерации. 

Перфекција бидејќи еден лист хартија е доволен за да пренесе порака до 285 илјади луѓе наместо фрлање флаери на сите страни. Од сега вака само за промоција на кампањи...

Човек што е сто отсто трезвен е мртов човек. Малку лудило ќе ви донесе голема радост... 

Во исчекувањето на првиот снег расте нетрпеливоста кај нашата екипа. Ние решивме да засукаме ракав, да загрееме бургија и да ги израдуваме најмалите ПИКОЛИНОВЦИ со еден рецепт за домашна санка. Татковци Вие сте на потег!

Секој родител посакува неговото дете да го достигне својот максимален креативен и интелектуален потенцијал. Креативноста им носи многу бенефиции на децата подоцна во животот. Факт е дека креативните лица се пофлексибилни, полесно ги совладуваат пречките и гледаат можности таму каде што другите гледаат проблеми.

Што може еден човек да направи за подобро утре на сите? На кратко - многу работи. Но не е едноставно, ти треба едноставното да го создадеш. Во овој случај, 1 дизајнер создава 4 домашни машини за рециклирање пластика кои можат да се направат од секој и секаде во светот. После 100 дена планот за машините е споделен преку 65 илјади пати.

Секој родител посакува неговото дете да го достигне својот максимален креативен и интелектуален потенцијал. Креативноста им носи многу бенефиции на децата подоцна во животот. Факт е дека креативните лица се пофлексибилни, полесно ги совладуваат пречките и гледаат можности таму каде што другите гледаат проблеми.

Ако работата ви е тесно поврзана со креативностa, а за да настане креативноста треба да се откажете од сите влијанија како што вика Ошо, тогаш често сте се нашле во потешкотија да ја наштелувате механизацијата на правата фрекфенција. Епа одете прошетајте. 

Креативниот тим од Анимал Планет откриле многу ефективен начин како ние да научиме некои важни работи од животните...

FB Препораки