таг / крали марко

Марко Крале – јунак над јунаци! – воскликнуваат стотици македонски и балкански народни приказни, песни, преданија, митови и легенди. Бесконечно долга е низата на јунаштва и подвизи на овој средновековен и легендарен владетел на тлото на Прилеп и Македонија. Долга и јуначка како ултра маратон!

Тајниот суплемент на нашиот пријател, точкаџијата Касандар Македонски, со благодарност и почит за рецептот.

Вчера на 20.05.2014 во склоп на културната манифестација „Денови на Крали Марко“ во Прилеп беше одржан и фестивалот за спортови во природа - Крали Марко на кој беа прикажани повеќе филмови различни спортски области. 

Не ја пропуштајте шансата да бидете дел од најубавата и најтешката планинска трка во Македонија - пријавете се на „По стапките на Крали Марко”!

FB Препораки