таг / кожуф

Оваа година Тиквешките Точкаџии од кавадаречко ги канат сите љубители на спортот и рекреацијата да го посетат скриеното богатство во пазувите на Кожуф и регионот на Мајден, Рожден, Мрежичко и рудникот Алшар светски познат како едно од ретките наоѓалишта на лорандит. На репертоарот следат две вело-тури, планинарење, трчање, забава, кампинг и многу повеќе... 

Оваа година во пазувите на прекрасниот Кожуф и околината на селата Рожден, Мајден и мистичниот Алшар ќе се одржи првото издание на велосипедскиот спортско-рекреативен настан „АлШар 2016”. Подолу го имаме тизерот, па изјаснете се дали сте спремни да го „допрете сонцето”?

FB Препораки