таг / кожа

Иритација на кожата предизвикано од меѓусебно триење на бедрата и пазувите или од триење на кожата со несоодветната облека е чест и непријатен проблем најмногу во тркачките спортови.

Една весела дружина од нашиве простори ги користи ниските температури за високи дози на адреналин.

Ако се уште не сте тркнале да се обезбедите со тегличка кокосово масло, еве ви неколку причини денес да го направите тоа.

Колку смешно и да звучи, авокадото всушност е една голема, масна, дебела бобинка, но ниту еден од овие епитети нема да ви се залепи и вам ако почнете редовно да го консумирате.

Ако сте од оние кои пред да отидете на било каква спортско авантуристичка тура на отворено или пак можеби само на здодевно плажирање се прашувате дали воопшто ви треба крема за сончање, нека ви текне на ова. 

Отворете ги вратите за празнична арома и еден куп пријатни спомени, кои ќе ви ги донесе еден пар од минијатурно ренде и едно ароматично оревче.

Витаминот Е има најбројни и најдокажани ефекти врз нашиот најголем орган. Без разлика дали се прима преку исхраната или со користење локализирани креми богати со овој витамин, кожата ќе Ви биде максимално благодарна.

FB Препораки