таг / кондиција

Центарот за Едукација на Фудбалската федерација на Македонија, во периодот од 29. до 31. октмоври во „Куќа на фудбалот" и на терените на тренинг центарот "Петар Милошевски" го одржа првиот дел од курсот за добивање на Национална фитнес лиценца за работа во фудбалски клубови.

Големата фама околу свадбите се чини дека не стивнува... Па зошто тогаш да не се претставите во одлично светло (читај тело!), а притоа да набиете и кондиција за подолго ѕенѕање на свадбената журка?! Особено ако вие сте главниот лик во неа...

Оваа тренажна програма беше во времетраење од 2 месеци, со цел да се подобрат базичните мотрички способности кај фудбалерката Милка Арсова. Силовиот тренинг помина низ 5 фази, од кои најголемо внимание беше посветено на развивање на максималната и експлозивната сила. Тренингот кој вклучува трчање имаше за цел подобрување на аеробна издржливост, VO2 максимум, подобрување на анаеробниот праг, толеранцијата на лактати и брзината. 

Ако ја слушнете >> ОВАА << мелодија и адреналинот веќе ви е во крвта како Вие да излагате на свежо косена трева пред преполни трибини, значи си имате пасија и живец за фудбал и со сигурност ќе бидете од оние кој ќе ја прочитаат статијава до крај. 

  •  

FB Препораки