таг / кондиција

Центарот за Едукација на Фудбалската федерација на Македонија, во периодот од 29. до 31. октмоври во „Куќа на фудбалот" и на терените на тренинг центарот "Петар Милошевски" го одржа првиот дел од курсот за добивање на Национална фитнес лиценца за работа во фудбалски клубови.

Од 20-21 Mај 2017 во Белград се одржа првиот SCCS (Strength & Conditioning Coaches Seminar) во организација на Борис Симурина. Семинарот беше наменет за кондициски тренери кои работат во групни и индивидуални спортови, персонални тренери и фитнес ентузијасти.

Прочитајте нешто повеќе како овие две зимски активности може да ве одржат во одлична физичка форма, па дури и да ви ги подобрат вашите капацитети во текот на студената зима. 

Британскиот шампион во качување во женска конкуренција, Шауна Кокси, појаснува некои од основните елементи за билдање на кондиција на друго ниво. Склекови за рамења, изометрија за core и вратило за цела горна мускулатура.

Темпо тренингот е вид на тркачки тренинг кој се трча на или околу границата на лактатниот праг. Едноставно објаснет, ова е брзина на која доаѓа до наталожување на млечна киселина во мускулите на нозете а тренингот на оваа брзина ни помага да го подигнеме нивото на лактатниот праг, односно да трчаме побрзо пред мускулите да почнат да се заморуваат.

Ако некој од вас некогаш гледал или читал нешто повеќе за КросФит Игрите тогаш сигурно сте ја чуле приказната за физички најспремното човечко суштество по име Рич Фронинг кој доминира веќе неколку години по ред со неговите резултати. Прашањето сега е, дали навистина Рич е „најфит” човекот во историјата на човештвото?

Брпито само по себе потврдено царува во ефикасноста на согорувањето калории и подигнување на аеробниот капацитет во споредба со други вежби, а тек кога ќе го искомбинирате со медицинка.

Mountain climber е одлична вежба која може да биде дел од основниот сегмент или како дел од загревањето или подготвителната фаза. Оваа вежба е интегрална и активира неколку групи на мускули.

FB Препораки