таг / клима

Според последните извештаи на тема глобално затоплување, со ова темпо за три декади Лондон може да очекува клима како денешна Барселона, а Москва како онаа на Софија. Скопје ќе биде идниот Тексас. 

Да, додека ние ја немаме оваа среќа да скијаме до овие јунски датуми (не за џабе знамето ни е со сонце, а и климава некако се расипува) овие луѓе на некој ски резорт во Колорадо (што е на иста хемисфера со нас) се утепуваат од скијање до осми јуни.

Како што тргнале прогнозите, покачувањето на морското ниво поради климатските промени нема да донесе среќни вести за сурферите затоа што брановите многу веројатно дека ќе си отидат на Антартикот.

FB Препораки