таг / кик бокс федерација

На ден 30.10.2016 година, се одржа вонредна седница на Кик Боксинг Федерација на Македонија. На седницата, претседателот на федерацијата си поднесе оставка, со што се создадоа услови за избор на нов претседател.

Кик боксинг федерацијата на Македонија со успешниот настап на Eвропскиот куп ,,Хрватска опен 2015 " кој се одржа денес 13.12.2015 год ги заврши своите активности за оваа година.

Македонските кик боксери овој викенд ќе настапат на Светскиот куп ,,Хрватска опен " кој ќе се оддржи во Макарска од 12-14.12.2014 год

Македонските кик боксери овој викенд настапија на Светскиот куп ,,Хрватска опен " кој се оддржа во Макарска од 12-14.12.2014год. на кој учество земаа 9 земји со 180 натпреварувачи.

По завршеното Државно сениорско изборно првенство во поширокиот состав на Македонската Кик Боксинг репрезентација од страна на селекторите Димче Кичевски и Дејан Митровски - Урко беа повикани 28 спортисти.

FB Препораки