таг / кик бокс

Македонскиот Кик Боксер Александар Димовски - Димса, по долги и тешки подготовки се искачи на врвот на светската организација КОК [King of Kings] во четворократниот турнир во тешка катерија од Светската серија на КОК за 2019 година кој оваа година започна со Шампионатот во Сараево - Федерација Босна и Херцеговина. Со ова Димовски се избори за можноста да се бори за титулата КОК Светски Шампион.

Академијата за боречки вештини "ЗА-НЕД-ДО" од Битола која е официјален претставник при [WFMC] Светскиот совет за боречки спортови и вештини за Република Македонија во периодот од 9-ти до 10-ти Март 2018 година зеде учество на првиот Балкански шампионат кој се одржа во Брчко, Федерација Босна и Херцеговина.

На Европското Кик Бокс првенство во Марибор, Словенија кое се одржува од 22-29.10.2016 година присутни се 39 држави со 523 натпреварувачи.

Во саботата (17.09.2016г.) во спортската сала „Иван Хаџи Николов” во Скопје се одржа државно сениорско првенство во дисциплините од кик бокс спортот.

Кик боксинг федерацијата продолжува со активности на меѓународен план. Овој викенд 8-10.04.2016 претставниците на Македонија ќе земат учество на во Анталија на светскиот куп Турција опен. На купот од Македонија патуваат 11 кик боксери од 7 клубови , а вкупно се пријавени 1083 спортисти од 12 земји од целиот свет.

Да ја видите на улица така слатка и нежна не би помислиле дека е до толку опасна ѕверка! Се чини дека инспирацијата за Kill Bill дошла од Џеси Џејн МекПарланд. 

На ден 30.10.2016 година, се одржа вонредна седница на Кик Боксинг Федерација на Македонија. На седницата, претседателот на федерацијата си поднесе оставка, со што се создадоа услови за избор на нов претседател.

Македонскaта експедиција во Сараево броеше 18 натпреварувачи кои остварија забележителен успех.

Во саботата (18.06.2016 ) и неделата (19.06.2016г.)во спортската сала на ,,МЛАДОСТ " во Неготино се оддржаа државните првенства за сениори и за јуниори и кадети во дисциплините од кик бокс спортот.

Во саботата (02.04.2016г.)во спортската сала на ЕМУЦ,,Коле Нехтенин " во Штип се оддржа државно јуниорско кадетскопрвенство во дисциплините од кик бокс спортот.

Македонија со полн плен се враќа од светското првенство во Кик Бокс кое се одржа во Белград.

FB Препораки