таг / карфиол

Вкусна и лесна тава...

Дали е брокула или карфиол не сме сигурни. Сигурни сме дека изгледа како карфиол на прв поглед, а има вкус на брокула. Сигурни сме и дека е премногу забавно да се готви со една толку интензивна боја, а уште по сигурни сме и дека таа интензивна боја е премногу здрава.

Одлична закуска со ниско калорична, а високо хранлива вредност. Ако направите поголема количина може да ви замени и цел оброк.

Пробајте го рецептот нема да зажалите! Карфиол на еден поинаков начин...

Убава пикантна сезонска салата со карфиол што ќе ве засити.

Во додаток на денешниот рецепт, ако се решите да го пробате, еве што бенефит ќе извлечете од карфиолот.

Колку е потемна бојата на зеленчукот, толку е поголема концентрацијата на антиоксиданси. А виолетовите тонови во природата се прилично темни. Еве што добивате од оваа боја...

FB Препораки