таг / кардиоваскуларни болести

Ако сте љубител на јадењето сирење тогаш со насмевка ќе ги поздравите најновите сознанија во врска со ефектите на сирењето врз нашето срце. Само бидете внимателни со препорачаната количина... 

Во 1950 година шкотскиот епидемиолог Џеремаја Џери Морис за првпат докажа дека неактивниот начин на живот и седењето се лоши по здравјето на човекот и започна да џогира...

Утре, на 29ти септември на четири различни локации низ Република Македонија ќе се одржуваат активности по повод Светскиот ден на срцето.

Во повеќето мејлови кои секојдневно ги добивам, далеку најчести - и од мажите и од жените подеднакво - се прашањата за најдобар начин на губење на стомачните масни наслаги. Тенџере стомак... љубовни рачки... резервна гума... наречете ги како што сакате. Се чини дека ова е област од вашето тело за која навистина би сакале нешто да смените.

FB Препораки