таг / капсаицин

Додека еден дел од ваквите суплементи често ефектот го покажуваат само напишан на амбалажата, но не и во пракса, побаравме научна основа за дел од најчесто користените топачи на масти. Следните неколку заслужуваат да се најдат на оваа листа...

Пиперките се ин, лутите задолжителни! 

Можеби многу од „манијаците“ по лута храна не се ни свесни што нуди нивното помалку или повеќе болно задоволство на јадење различни видови изгор пиперчиња, и најверојатно тие ги јадат само поради тоа што им го зголемува апетитот. Дополнително, тие се исклучително здрави, а еве неколку причини да Ве предомислиме и да Ве натераме барем некогаш малку да се излутите.

Од целиот спектар на овошното и зеленчуковото виножито, на пазарче во лето доминира црвеното. Повелете чифт причини да јадете повеќе црвено.

FB Препораки