таг / калориски внес

Џошуа Робинсон е еден од новинарите на магазинот Вол Стрит кој во 2017 има направено одлично видео за тоа што значи да се изеде храната која елитните велосипедисти на Тур де Франс ја мелат секојдневно во текот на една од најтешките трки на светот.

Колку минути и каква активност ќе ти треба за да ги потрошиш калориите што ги внесуваш со омилената храна.

Ако имате проблеми со слабеењето веќе подолго време, можеби проблемот лежи во филмовите кои ги гледате или муабетите кои ги разврзувате со комшијата на маса додека се наоѓате во фаза на хранење.

Додека трите главни оброци дневно сè уште се  мантра за една здрава диета, понекогаш истражувањата ги фаворизираат малите побројни оброци, како подобар начин за губење килограми, а најновата мода пак не враќа по стапките на пралуѓето. Што да одберете?

FB Препораки