таг / јогурт


Повеќето од нас во фрижидер имаат јогурт што ќе го испијат затоа што уживаат во вкусот или затоа што претставува добар извор на калциум и други материи, кои имаат позитивно дејство врз нашиот организам. Она што многумина не го знаат е дека постојат јогурти што се функционални производи и содржат пробиотски култури, кои го регулираат проблемот со варењето и со надуеноста.

Можеби и не сме свесни, меѓутоа јогуртите имаат голем позитивен ефект на нашиот организам и здравјето воопшто. Тие содржат активни јогуртни култури кои ја подобруваат дигестијата, а истовремено придонесуваат за добро варење на храната и активен метаболизам.

За волја на вистината, ако си се натокмил да јадеш убаво стокмена шеќерна калорија прашањево нема многу-многу да ти прави разлика, ама еве, разлика си има. 

Крем јогуртот е омилен на многумина поради неговата густа и кремаста текстура. Во процесот на производството поминува низ различни фази.

Трупка, една голема кулинарска енигма... Освен да ја изрендате во салата, Ви текнало ли да пробате и нешто друго со нив?! Ако не, ова е одличен рецепт за трупките да станат и главен оброк.

Оди соло без проблем, но и како прилог со било какво месо. 

Прекрасна млечна салатка...

Да Винчи еднаш рекол - „Едноставноста е најголемата софистицираност“

Ако знаете како храната правилно да ја искомбинирате, можете да ја зголемите апсорпцијата на витамините и минералите дури за 50%.

FB Препораки