таг / јавање коњи

Вистинско уживање додека се јава низ планинска идила близу селото Галичник на коњи кои одлично соработуваат и со почетниците, а притоа се впиваат прекрасните миризби, глетките на пасиштата, трлата со овци, пријатното ветре и се разбира за крај дегустацијата на добро познатото вкусно галичко сирење. 

На едно пријатно викенд зајдисонце, тркнавме да видиме како изгледа елеганција на коњ предводена од Сандра Мојсова, во клубот "Cherry Orchard" во Волково. Исто така, имавме можност да разговараме со сопственикот Милчо Мојсов кој ни објасни некои основни работи околу коњичките спортови и клубот.

FB Препораки