таг / јагоди

Сезонско, енергетско и вкусно мачкало за слатка жичка на парчето леб...

Од шума, од двор, од пазар или од продавница, не ја пропуштајте кратката сезона на јаготките. Можеби нежни и фрагилни на прв поглед, но преполни со витамини и антиоксиданси... Дали се полезни колку што се вкусни?

Сè започна кога сакав да направам роденденска торта. Но кога ги разгледував повеќето рецепти, тешко ми падна од тоа колку шеќер, масло, јајца и тесто се користат за да се направат истите. Затоа на крај одлучив да искористам она што имам дома за да направам колач за кој се инспирирав од блогот ”Сурово и вкусно” и кој освен што е полн со здрави калории е многу вкусен и сладоледен! Нема утка!

Колку слатко може да звучи ова: една мала порција боровинки или јаготки на ден ви го отвора патот кон поздраво срце и живот.

Хранлива сезонска салата со еден поинаков вкус што ќе ви делува благопријатно на сетилата...

За безгрижно да си ги терате тренинг сесиите на отворено ова лето и да си немате проблем со прегревањето и високите температури еве што би можеле да консумирате покрај водата, за правилна хидратација и електролитен баланс пред и после тренинг.

FB Препораки