таг / јадење

Може да ја замислиме реакцијата на оние кои не знаат дека вакво нешто постои на Апалачиан Треил..

Медитеранската диета во суштина е микс од навиките за јадења во повеќе региони долж Медитеранот. Речиси воопшто не е рестриктивна и на долг рок ќе ви донесе низа здравствени придобивки. Гурмани, навалете на вкусовите од Средоземјето.

Воспаление на грлото, ви тече носот и кивате... имате симптоми на грип кои почнуваат да се појавуваат секоја година, речиси во исто време, и ќе бидат присутни отприлика до почетокот на пролетта.

Една нова студија вели дека децата кои јадат почесто риба и рибино масло најверојатно подобро читаат од своите врсници кои не ги внесуваат овие состојки богати со омега 3 масни киселини, пишува DailyMail.

Забрзани 24 часови во главниот ни град во кои на секоја 2 секунда од видеото се застапени главните хранителни мотиви од нашето поднебје. Ако ние сме, тоа што јадеме, тогаш тулумба, бурек, лиснато и ајвар му е мајката. Не сме далеку од вистината, а не сме далеку ни од она што ни прави да ни течат лиги. Одиме во исхрана... 

Ако сте редовно ставени во тренажен процес тогаш сигурно се чувствувате како машина за кркање која понекогаш знае и да претера. Дали навистина ви се потребни тие калории, или можеби го правите тоа од навика?

Умереноста во исхрана или народски, јадењето од сè по малку, долги години наназад се сметаше за најздрав и најприроден начин на исхрана. Првенствено затоа што не го лишувате вашето сетило за вкус и второ затоа што јадете сè што ќе ви падне на ум, но бидејќи е во помали количини немате грижа на совест. Се чини дека грешевме...

Ако сте во потрага по ефективен и здрав начин за губење килограми, тогаш очигледно дека ќе се задоволите од следната диета.

Некаде во идиличните села на Сардинија се прави најретката тестенина на светот, и тоа го умеат само 3 жени од една иста фамилија...

Во последните неколку недели вниманието на wellness ентузијастите и сите луѓе во фитнес индустријата е свртено кон извештајот од Агенцијата за Истражување во Областа на Канцерот (дел од Светската Здравствена организација) кој објави информации за можноста од поjава на канцер при конзумирање на црвено месо. Студите се поврзани со канцер на дебелото црево и ректумот.

За телото да функционира беспрекорно, освен на она што го јадеме, потребно е да обратиме внимание и на она што го правиме по јадењето. Се препознавате ли во некоја од овие навики?

FB Препораки