таг / јаболка

Освен прекрасниот пејсаж, есента ни обезбедува разновидност од овошје и зеленчук преполни со витамини и минерали што ни помагаат да се справиме со студената зима и болестите што ги таа носи.

Ако ги нема рибите, ќе ги нема кормораните. Ако ги нема рибите, ќе ги нема ни пеликаните. Ако ги нема рибите, ќе го нема ниту рибарот. А ако го нема рибарот, Преспанското Езеро никогаш нема да биде исто... 

Со овој рецепт добивате прекрасен домашен јаболков оцет кој можете да си го користите за убавина и за здравје.

Ако останат до утрото за да појадувате, оти нашите ги снема уште со вадењето од рерната...

Нутриционистите препорачуваат: Заборавете на отстранување на лушпите или кората кај зеленчукот и овошјето! За сметка на тој чекор ќе се одбраните од рак, ќе го подобрите расположението и ќе изгледате вечно млади.

Совршена коктел креација за наутро, употребувана уште 5000 години пред нашата ера.

Тезгите се преполни со разновидни „3 за 100“ кисели, зелени, слатки, црвени, жолти јаболка. Која сорта за каква намена во следните неколку пасуси...

Го знаете тој синдром ако нештото го има во изобилие не е баш интересно. Можеби јаболката не добиваат толкава слава како "суперхраната" гоџи, акаи, ацерола... Но никако не се помалку вредни.

FB Препораки